2015. január 27., kedd

A love to kill - Halálos szerelem

Műfaj: Dráma
Részek: 16
Vetítés éve: 2005

Ismertető: Cha Eun Suk egy híres színésznő, aki boldogtalanul éli életét, mert első szerelme elhagyta őt karrierje elején. Kang Bok Gu egy szegény szabadszellemű boxoló, aki néha verőlegény is egyben. Hosszú évek után rátalál bátyjára, aki sörözés közben meglátva a hírekben, hogy Cha Eun Suk férjhez megy a sokk hatására lesétál a tetőről. Vegetatív állapotban kerül korházba, s Kang Bok Gu a holmijai között kutatva felfedezi Cha Eun Suk fényképét. Azt gondolva, hogy a színésznő játszott a bátyja szívével elhatározza, hogy kegyetlen bosszút áll...vajon siketrül neki?

Vélemény
Aki vidám sorozatra vágyik, az ne nézze ezt meg, mert vidámságot vagy boldogságot nem fog találni. Ez a sorozat a szomorú félresikerült életű emberekről szól. Mint mondtam, borzasztóan szomorú történet, de az érzelmek olyan kristálytisztán átjönnek a színészek játékának köszönhetően, hogy szinte olyan érzés, mintha velünk történne mindez. Hozzáteszem, ez anyukám kedvenc sorozata, nem is tudom, hányszor nézte már meg, de nekem is a nagy kedvenceim között van. Az első pár rész kicsit összefüggéstelenül van összerakva, de ne adjuk fel a nézést, mert később nagyon beindulnak az események, s megkapjuk az olyannyira várt érzelmek kavalkádját. Bosszút, szerelmet, szenvedést, bűnbánatot. Nem lövök le nagy poént ha elárulom, hogy Cha Eun Suk első szerelme, aki elhagyta őt, az nem más, mint Kang Bok Gu bátyja, és nem másért hagyta el, mint hogy Eun Suk nevelőanyja elküldte, hogy ne zavarja a lánya karrierjét. Azt a ... boszorkányt nem lehet szeretni, én olyannyira utáltam a sorozat folyamán, hogy képes lettem volna megölni egy kanál vízben. Nem, a víz sem kellett volna hozzá. A folytatásban SPOILEREZNI fogok, az olvasson tovább, aki látta már!!
Igazából Eun Suk nem is akar megházasodni, csak egy bankett alkalmával nagyon berúg (szokásához híven) és amikor Kim Joon Sung (cölöp becenevet kap Eun Suk-tól) megpróbálja felsegíteni, ráesik és valaki ezt levideózza. Hogy Eun Suk-nak ne legyen belőle baja (és mert kedves cölöpünk bele van esve Eun Suk-ba és a nem-et nem ismeri) bejelenti a tv-ben, hogy összeházasodnak. De Eun Suk még mindig első szerelme miatt szomorú, eljárkál a régi házához részegen és csak őt hívja. Kang Bok Gu eléri, hogy Cölöp felbérelje, mint Eun Suk testőre. És innentől nincsen megállás a bosszújában. Eléri, hogy Eun Suk beleszeressen, hideg szívvel játszik vele, s miután elszökteti a lányt, ezzel tönkretéve a karrierjét és az életét is, közli vele, hogy ő csak szerepet játszott vele bosszúból. A lány annyira szereti ekkor már, hogy nem tud nélküle élni, megszállottan keresi őt. De Kang Bok Gu-nak van egy barátnője, nem azért, mert szereti őt, hanem mert a lány megmentette fiatalkorában és ennek következtében a nyakán hatalmas égésnyom keletkezett, ezért Bok Gu lekötelezettjének érzi magát. Aztán kiderül, mi történt Kang Min Gu-val, Eun Suk első szerelmével. És ekkor Eun Suk magához veszi első szerelmét, és ápolja, mindent eltűr neki. Még azt is, hogy kék-zöld foltokat okozzon neki. Egy ilyen eset után elmegy inni Eun Suk, ahol találkozik Bok Gu-val....a fiú kérleli, hogy hagyja ott a bátyját, majd ő gondját viseli, menjen és éljen szabadon, de a lány ezt nem képes megtenni...kisétál az útra a beszélgetés után, ahol jön egy teherautó...visszanéz a fiúra és annyit kérdez "Meghalunk együtt?"....szívbemarkoló történet, annyi biztos.

Szereplők
A Cha Eun Suk-ot játszó színésznő, Shin Min Ah számomra nem ismeretlen, sok sorozatát és filmjét láttam már és nem mellesleg őt tartom a legszebb és legtehetségesebb koreai hírességnek. A szerepet mintha ráírták volna, csodálatosan játszott, kicsit sem éreztem sehol sem erőltetettnek a szerepét. Kang Bok Gu-t pedig egy nagy kedvencem játsza,Jung Ji Hoon (Pi-비, vagy Rain) és elmondhatom, hogy az összes szerepe közül ez volt a legjobb. Egyébként is jó színész, de itt brillírozott. A kémia kettejük között fergeteges volt, csak úgy szikrázott a képernyő kettejüktől.

Zene
Gyönyörű és szívszorító zenéket kapott a sorozat, tökéletesen illik az érzelemvilághoz ami a sorozatra jellemző. Én hármat emelnék ki, mégpedig K.Will - Dream ami úgy szorongatja a szívedet, hogy az elképesztő, a Lee Soo Young - A Love to Kill és a Shin Seung Hoon - However... It is Love.

Idézetek
"Összeszedem magam és elkezdek forgatni. Sok pénzt keresek. Veszek egy nagy házat. És egy luxus autót..Szerelmes leszek, megházasodom, gyereket szülök. Így élni tetszene. A lány megpróbált a legjobban élni, hogy megtartsa ígéretét a fiúnak. És mindent megtett, hogy jól éljen. A fiú elmondta nekem. Minden erejével levegőért küzd, hogy tovább éljen. - Sajnálom, Bokgu.-Mit?-Mert nem engedtelek hozzá korábban. Amikor az elragadó lányhoz akartál menni, bárcsak elengedtelek volna. Ha elengedlek..Akkor nem kellene látnom ezt a fájdalmas kifejezést most. Létezik, de nem úgy tűnik, hogy él. -Eun Seok eltűnt. Két napja, a telefonja ki van kapcsolva. Kerestem az összes lehetséges helyen, de sehol nincs. Tulajdonképpen jól szerepelt. Gondolkodott, túlélt és átjutott ezen. Jobbá akart válni.-Miről beszélsz?-Tavaly Eun Seok pszichiátriai tanácsadáson ment keresztül. Végül nem bírta elviselni és elment megkeresni Kang Bokgu-t."

Képek a sorozatból




Történet: 10/10
Szereplők: 10/10
Szynészek: 10/10
Zene: 10/10

MAGYAR FELIRAT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése