2015. január 27., kedd

49 days - 49 nap

Műfaj: Fantasztikus, romantikus
Részek: 20
Vetítés éve: 2011

Ismertető: Shin Ji Hyun az eljegyzésére készül. A fiatal, gazdag családból származó, angyali természetű, ám gyermeteg lány választottja Kang Min Ho. Autójával az országúton hajtva hatalmas balesetbe keveredik. Egy szerencsétlen sorsú, szegény sorban élő, életből kiábrándult nő, Song Lee Kyung épp öngyilkosságra készülődik az országúton és kilép egy kamion elé. Több autó rohan egymásba, köztük Shin Ji Hyun kocsija is. Ji Hyun fékezéskor beleszalad az előtte összetört járműbe és hatalmas ívben pottyan az országútra. Pár perc múltán azonban feleszmél, körbenéz és meglátja önmagát saját autójában. Ekkor döbben rá: szellemmé változott. Testét kómás állapotban szállítják kórházba, ő pedig ugyancsak a mentővel tart...Nemsokára eljön egy halottért az "Időzítő" a kórházba és egy lifthez kíséri a szívinfarktusban elhunytat. A lift a Mennyekbe visz, Ji Hyun azonban még nem kíván meghalni. Az Időzítő felajánlja neki, költözzön bele a szegény Song Lee Kyung testébe, mikor az alszik: 49 napja van arra, hogy találjon három olyan személyt, aki őszinte könnyeket hullat érte. Ha akad ilyen három ember, akkor visszatérhet az élők sorába és felkelhet a kómából, ám ha nincs meg e három ismerős, akkor vár rá a halál. Vajon megbirkózik-e Ji Hyun a feladattal? Kik fognak érte könnyeket hullatni? Miért éppen Song Lee Kyung a mennyek által kiszemelt test? Minderre választ kaphat, aki megnézi a sorozatot.

Vélemény
Ezt a sorozatot még az elsők között néztem meg. Őszintén bevallva, érdekesnek találtam, de az érzelmek nem annyira jöttek át az első pár részben. Aztán történt valami, nem is tudom igazán mi változott, de onnantól nem volt megállás, és szívembe zártam a történetet. Eleinte kicsit zavaros a történet, amíg mindenkit be nem mutatnak és több mindent meg nem tudunk.
Tudni kell, hogy a három könnycsepp, amit szereznie kell, azt nem szerezheti be családtagtól. Csak baráttól, ismerőstől. Először Ji Hyun szinte kineveti az időzítőt, mert szerinte nagyon könnyű dolga lesz, hiszen van két nagyon jó barátnője és a vőlegénye, akik biztos őszinte könnyeket hullatnak érte. De hamar rájön, hogy mekkorát tévedett. Hogy szinte az egész élete egy nagy hazugság. De talpra áll az első sokk után és megpróbál mindent helyrehozni az életében és távolról segíti szüleit is. Idővel kiderül, ki az aki igazán szereti és mellette áll. És hogy sikerül-e megszereznie a könnyeket? Nézzétek meg és megtudjátok. Innentől CSAK az olvassa, aki látta a sorozatot, vagy nem bánja, hogy mindent megtud!!



SPOILER
Szóval kiderül, hogy Ji Hyun kedves vőlegénye csak barátnője Shin In Jung kérésére környékezte meg őt, hogy elszedjék az apja vállalatát, mert bár Ji Hyun mindig kedvesen bánt In Jung-gal, de az ettől csak rosszabbul érezte magát, mert neki semmije nem volt. Közben pedig a vőlegény In Jung pasija. Míg másik régi barátja, akivel már nem ápoltak jó kapcsolatot Han Kang megvédi őt. Az ő éttermébe megy "dolgozni" bár nem sokat tevékenykedik, sok időt nem is tölt ott. Senkinek nem mondhatja el, hogy ő Ji Hyun abban a testben és ha rá is jönnek, akkor sem árulhatja el magát. De Han Kang végül felismeri őt, mert titokban fiatalkora óta szereti Ji Hyun-t. És onnantól mindenben segít neki úgy csinálva, mintha nem tudná ki is a lány. És hogy kicsoda Song Lee Kyung? És milyen kapcsolata van az "időzítő"-vel? Ezt már tényleg nem árulhatom el :D De annyit elárulok, hogy ez a legszomorúbb sorozat amit láttam... :(
SPOILER VÉGE

Szereplők
Ji Hyun. Az elején tényleg elég gyermeteg felfogása volt, mindent olyan egyszerűen látott. De idővel nagyon sokat változott, de nyíltszívűsége megmaradt, mert ő egy ilyen lány. Nam GyuRi remekül illett a szerepbe az ártatlan arcával és hatalmas szemeivel. Gyönyörű lány. Soha egy pillanatig sem idegesített a szerepében.

Song Lee Kyung konkrétan a négy fal között töltötte életét. Csak dolgozni járt el, nem ápolta magát, csak létezett, de nem élt. Egy idő után, miután Ji Hyun párszor már megszállta őt elkezd gondolkodni, hogy lehet hogy megőrült, mert ápolva van a bőre és a haja, de ő nem emlékszik rá, hogy ilyeneket tett volna. És a sorozat elején a legnagyobb kérdés...miért él úgy, ahogy és miért akart meghalni? Lee Yo Won színésznő egyik legnagyobb alakítását láthatjuk ebben a sorozatban.

Han Kang az első pár alkalommal nagyon ridegnek tűnt viselkedésre. Zárkózott volt, de mikor megérkezett életébe Ji Hyun (ál-testben) nagyon sokat változott. Még mikor nem is tudta, hogy kicsoda Song Lee Kyung, akkor is sokat törődött vele, mert igazából egy kedves férfi volt, csak Ji Hyun-nal volt olyan, amilyen, de később ezt is megtudjuk miért. Nem kimondottan jóképű férfit választottak Jo Hyun Jae személyében a szerepre, de nem is baj, ő pont tökéletes volt.

És végül az időzítő. Jung Il Woo remekül szerepelt ebben a sorozatban is, mint eddig bármiben amiben láttam. Először kis kekeckedős stílusban nyilvánult meg a sorozatban, de ahogy megkedvelte Ji Hyun-t még aggódott is érte. Nagyon az ember szívébe lopja magát ebben a szerepben.
És nem is akármilyen szerepe lesz a történet végére. Csak figyeljétek :D

Ji Hyun szülei tüneményesek voltak, és Soo Woo barátnője is igazán szívből szerette őt. Min Ho a vőlegény engem irritált, nem tudtam megkedvelni egész végig. In Jung-ot nem tudtam megérteni, de a végére valamennyire megenyhültem iránta. Volt egy jó cselekedete, ami miatt enyhült a haragom iránta. Remélem kedvet kaptatok hozzá, hogy megnézzétek...ne adjátok fel, ha az első pár rész kicsit nehézkesebb...felejthetetlen élmény ez a sorozat.

Zene
Fantasztikus zenékkel van tele a sorozat, ami mind nagyon illik ebbe a szomorkás, édes-keserű sorozatba. Amelyiket kiemelném, az Jung Yeop - But I'm just one step című dala, valamint szintén tőle a There was nothing című szerzemény. Shin Jae - Tears are falling c. számát sem hagynám ki.


Idézetek
"Én csak aludtam és aludtam...és volt egy álmom...Az eljegyzésem napján letört a cipőm sarka. Folyton azt látom, ahogy akkor levetted a cipődet. Ahogy akkor levetted a cipődet és mezítláb futottál tovább. Abban a pillanatban...az én kedvemért vetted le. Azt mondják, egy nőnek a cipője a büszkesége, de te abban a pillanatban a kedvemért lemondtál a büszkeségedről. Elfelejtkeztél az egész eljegyzésről, és csak rám gondoltál. Mert én...a barátod voltam." (Shin Ji Hyun)

"Az emberi szív ingatag. Nincs olyan, hogy örökké. A szerelem gyűlöletbe fordul, a szenvedély közönnyé hidegül, a csalódottságból hála lesz, a neheztelés megértéssé szelídül." (Időzítő) 

Történet: 10/10 
Szereplők: 10/9
Színészek: 10/10
Zene: 10/10

MAGYAR FELIRAT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése